Managed hosting door True

Verkoop diskopslag in de lift

 

Doordat bedrijven steeds meer gegevens opslaan, konden leveranciers van harde schijven in het eerste kwartaal van 2010 goede zaken doen. Ook de toekomst van deze leveranciers ziet er rooskleurig uit, want de datastroom neemt alleen maar toe. Dit meldt onderzoeksbureau IDC in het rapport Worldwide Quarterly Disk Storage Systems Tracker.

De grootste leveranciers van opslagsystemen zagen allemaal hun omzet toenemen. EMC blijft aan de top in de markt voor externe harde schijven. Deze markt groeide met 17,1 procent naar vijf miljard dollar in het eerste kwartaal van 2010. De totale markt voor harde schijven groeide in dit kwartaal met 18,8 procent naar 6,7 miljard dollar. Het omzetaandeel van EMC was in dit kwartaal 24,6 procent. Daarna volgen IBM en NetApp met respectievelijk 11,7 en 11,1 procent omzetaandeel. HP en Dell staan op de vierde en vijfde plaats met 10,2 en 10,1 procent.

Er werd in het eerste kwartaal van 2010 in totaal aan 3397 petabytes verkocht. Dat is een groei van 55,2 procent vergeleken met het eerste kwartaal van 2009. Volgens IDC was de verkoop het eerste kwartaal wel minder dan het vierde kwartaal van 2009, maar alles wijst op een herstel van de economie. Een gevolg is dat bedrijven meer budget vrijmaken voor opslagoplossingen.

Nas en iscsi
IDC zegt dat de verkoop van open dataopslagnetwerken, dus network attached storage (nas) en open/iscsi storage are networks (san), in het eerste kwartaal met 26,3 procent groeide naar vier miljard dollar. EMC is ook hier marktleider met een omzetaandeel van 28,7 procent. Daarna volgt NetApp met 13,7 procent. De nas-markt groeide met 44,6 procent. Met 45,1 procent omzetaandeel leidt EMC deze markt eveneens, gevolgd door NetApp met een omzetaandeel van 26,9 procent.

Grote dataopslagleveranciers deden verder goede zaken met de verkoop van high-end dataopslagsystemen die meer dan 250.000 dollar kosten. Deze systemen hebben functionaliteiten zoals datadeduplicatie en storage tiering (verspeiden van data over verschillende soorten opslagmedia) en zijn geschikt voor opslag van grote databases. In dit segment werd in het eerste kwartaal van dit jaar 16,2 procent meer verkocht dan in dezelfde periode in 2009.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3381437). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.