Managed hosting door True

Energiezuinige e-boeken in kleur

 

Er komen energiezuinige kleurenschermen aan voor elektronische boeken, zo bleek op het jaarlijkse event van de Society for Information Displays (SID Seattle 2010).

Elektronische boeklezers als Amazon's Kindle bieden kleurenafbeeldingen en bijzonder lange leestijden op een enkele batterijlading. Zelfs de iPad van Apple komt met zijn kleurenscherm niet in de buurt van de leestijden van de Kindle's en andere boekenlezers.

De E Ink-technologie van de Kindle werkt met invallend licht (in tegenstelling tot de verlichting in de iPad) en vereist zo goed als geen stroom om een afbeelding in stand te houden. Het probleem voor de E Ink-technologie is de trage schakelsnelheid tussen beelden en de noodzaak om voor het weergeven van kleuren een beroep te moeten doen op laagjes van filters (die het beeld valer maken).

Op het recente SID-evenement toonde E Ink echter nieuwe kleurenprototypes met helderder aafbeeldingen van kleurenfoto's en een prototype dat zwart-witvideo afspeelde. Tegen eind dit jaar zou ook kleurenvideo tot de mogelijkheden moeten behoren. verder werden er schermen met E Ink-technologie getoond op volledig buigzame achtergronden .

Kleurenspiegels

Een compromis tussen stroomzuinigheid en kleuren van lcd-kwaliteit werd geboden door het Mirasol-prototype van Qualcomm MEMS Technologies. De kleuren worden hier gevormd door de reflectie van licht (uit een lichtbron in het toestel) op uiterst kleine (pixel-grote) en uiterst beweegbaar opgehangen spiegeltjes.

Door de hoge schakelsnelheid kan het systeem ook voor video worden gebruikt, terwijl het stroomverbruik ongeveer de helft lager is dan voor klassieke lcd-schermen.

Momenteel zouden al kleine monochrome versies in productie zijn, met kleurenversies tegen eind dit jaar.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3379197). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.