Managed hosting door True

Reseller moet zich meer richten op de zakelijke markt

 

Door de eurocrisis gaan overheden bezuinigen op ict-uitgaven, aldus onderzoeksbureau Canalys. De reseller moet zich daarom in 2010 meer richten op de zakelijke markt, want daar is nog geld en eventuele groei te halen.

Canalys zegt op basis van onderzoek, waarbij honderden resellers werden ondervraagd, dat de financiële crisis bij overheden, zoals Griekenland en Spanje, en de zwakke euro een negatieve invloed hebben op de ict-markt, om van de vulkaanas maar niet te spreken. Dat leidt er allemaal toe dat overheidsuitgaven aan ict getroffen worden. Dat is slecht nieuws voor resellers, want de laatste jaren spendeerden overheden veel aan ict.

Resellers moeten nu meer op maat leveren aan overheden met krappe budgetten. Dat is best pittig, nu sommige Amerikaanse leveranciers hun prijzen verhogen door de zwakkere euro. Meer focus op de zakelijke markt kan in ieder geval in 2010 soelaas bieden, omdat daar wat meer wordt gespendeerd, onder andere aan nieuwe pc's en Windows 7.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3377011). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.