Managed hosting door True

E-portfolio NL wordt standaard voor overheden

 

Het College Standaardisatie plaatst de open standaard E-portfolio NL op de lijst met open standaarden waarvoor het 'pas toe of leg uit'-regime geldt. Dit houdt in dat (semi-)publieke organisaties bij aanschaf van een systeem voor elektronische portfolio's, verplicht zijn om te kiezen voor E-portfolio NL.

Alleen als dat tot onoverkomelijke problemen leidt in de bedrijfsvoering moet in het jaarverslag verantwoord worden waarom niet voor E-portfolio is gekozen.

E-portfolio NL is een gestandaardiseerde verzameling digitale leer- en werkgegevens. Onder meer onderwijsinstellingen, arbeidsbemiddelaars en publieke werkgevers gebruiken het om gegevens uit te wisselen en een geautomatiseerde intake te versnellen.


Nederland Open in Verbinding
Bij de ontwikkeling van de standaard zijn onder andere Kennisnet, SURFFoundation, UWV WERKbedrijf en het ministerie van Defensie betrokken.

De opname van de standaard E-portfolio NL ondersteunt de doelstellingen van het Actieplan Nederland Open in Verbinding (NOiV): het realiseren van interoperabiliteit en leveranciersonafhankelijkheid.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3364091). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.