Managed hosting door True

Cisco koopt CoreOptics

 

Netwerkreus Cisco heeft CoreOptics overgenomen voor zo'n 100 miljoen dollar.

CoreOptics, met een hoofdkantoor in Silicon Valley en belangrijke vestigingen in Duitsland, ontwikkelt en bouwt optische netwerksubsystemen (transponders) die het mogelijk maken om de capaciteit van netwerken en het bereik van optische links te vergroten. Het bedrijf werd in 2001 opgericht en wist sindsdien meer dan 90 miljoen dollar aan kapitaal op te halen.

Voor Cisco is het een manier om zich te blijven verzekeren van technologie voor netwerken van de volgende generatie (100 Gbps en meer). Ook breidt het Amerikaanse bedrijf zijn aanwezigheid uit wat betreft optische technologie in Europa, naast de vestiging in het Italiaanse Monza.

De overname is goed voor 99 miljoen dollar in contanten. Een deel van de overnamesom wordt ook gebruikt om het personeel bij het bedrijf te houden. Bij CoreOptics werken 116 mensen. Het bedrijf wordt onderdeel van de Cisco Service Provider Technology Group. Cisco verwacht de overname af te ronden in de tweede helft van dit jaar.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3362356). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.