Managed hosting door True

Novell rationaliseert zijn aanbod

 

Novell greep Brainshare Europe - terug van vijf jaar weggeweest - aan om er nieuwe producten voor te stellen.

Die producten passen binnen de twee markten die het bedrijf voor ogen heeft: intelligent workload management (iwm) en collaboration tools voor eindgebruikers in de brede zin van het woord. "Voor Novell is iwm een kans om de bedrijfsinfrastructuur te optimaliseren", meent Javier Colada, voorzitter van Novell EMEA. "De cio moet namelijk een evenwicht vinden tussen controle flexibiliteit." Hij definieert iwm nog als een ‘framework', een geheel van oplossingen. In die omgeving ziet Novell drie lagen: de servers (fysieke, virtuele of in de cloud), it service management en business services management.

Om die strategie te concretiseren onthulde Novell Identity Manager 4, een nieuwe, verbeterde versie van zijn identiteitsbeheerpakket. ‘Verbeterd', dat wil zeggen op vlak van ‘intelligence' (smart provisioning, reporting, ...) en ‘cloud readiness' (naar Google Apps en Salesforce.com).

Ook Linux Enteprise 11 SP 1 werd aangekondigd. Dat ondersteunt voortaan de belangrijkste hypervisors op de markt, heeft een verbeterde beschikbaarheid en zou flexibeler moeten zijn bij onderhoud en ondersteuning. Voorts stelde Novell nog Pulse voor, een nieuwe real time collaboration tool, momenteel nog in alphaversie.

Nog volgens Colada zal het framework externe technologieën vereisen - nog over te nemen met de beschikbare cashberg van 1 miljard dollar - en een rationalisering van het huidige portfolio. De beslissing om af te stappen van de rechtstreekse verkoop ten voordele van de partners werpt vruchten af, zo meent de Novell-directie. Onlangs werden overeenkomsten afgesloten met Fujitsu, Atos Origin, Elisa (Finland), BasisOne (in Afrika gehoste SAP-diensten) en Vodacom (filiaal van Vodafone in Zuid-Afrika).

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3360746). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.