Managed hosting door True

Videovergaderen vaker met Skype dan met Cisco

 

De meeste zakelijke gebruikers maken gebruik van videoconferentiesoftware van Skype, Gmail, Yahoo en AOL in plaats van systemen van Cisco, Polycom of LifeSize. Toch is er goed nieuws voor de laatste drie partijen: steeds meer bedrijven zijn van plan professionele oplossingen aan te schaffen.

Volgens een onderzoek van Research Now, in opdracht van de Amerikaanse service provider GIPS, zijn kostenbesparingen en makkelijke upgrades belangrijke redenen voor zakelijke gebruikers om te kiezen voor videoconferentie van consumentenleveranciers in plaats van de high-end systemen van partijen zoals Cisco/Tandberg, Polycom en LifeSize. 

Research Now sprak met 1200 zakelijke gebruiker in Noord-Amerika, Japan, Zuid-Korea en China. Bijna 79 procent gebruikt Yahoo, Gmail, AOL en Skype voor videoconferenties. 21 procent gebruikt videoconferentiehardware van bijvoorbeeld Cisco of Polycom.

Volgens Global IP Solutions (GIPS) kiezen zakelijke gebruikers voor consumentenoplossingen omdat deze videoconferentiesoftware lage kosten heeft en makkelijk te upgraden is. Dankzij snellere chips en processors is het beeld op pc's en notebooks ook beter. Een nadeel is vaak het haperende beeld van deze goedkope videoconferentiesoftware.

Steeds meer bedrijven, zo'n 40 procent volgens het onderzoek, willen binnen zes tot 24 maanden echter een beter videoconferentiesyeem aanschaffen. Dat is goed nieuws voor partijen als Cisco/Tandberg, Logitech/LifeSize en Polycom.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3358285). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Reacties

In tegenstelling tot de slotzin van dit artikel is dit in het geheel geen goed nieuws voor partijen als Tandberg, LifeSize of Polycom. Dergelijke leveranciers leveren namelijk geen toepassingen, maar hardware waar je mee kunt videoconferencen, waarbij ook nog eens een veel hogere bandbreedte vereist is als met de zogenaamde consumer systemen. De vraag van de bedrijven is dus:"Wie levert mij een vergelijkbaar simpele dienst (geen product) tegen een acceptabel prijsniveau en met een normale bandbreedte?". Het antwoord is niet Tandberg/Cisco, LifeSize of Polycom. Neen, het antwoord is Video-as-a-Service of Unified Conferencing as a Service, welke momenteel alleen geleverd worden door Vidyo en COMvenience/HitCast. Denk hierbij aan toepassingen die zowel hosted, hybride, managed (inhouse / datacenter) als in licentie geleverd kunnen worden en waarbij de gemiddeld prijs per user per maand ca. ? 20,- is. Extra apparatuur? Alleen een goede webcam, een degelijke laptop/desktop en 500Kb upload lijn.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.