Managed hosting door True

Citrix biedt offline desktopvirtualisatie

 

Citrix voegt een module toe aan XenDesktop waardoor mobiele werkers ook offline gebruik kunnen maken van dit desktopvirtualisatieproduct. XenClient is een nieuwe bare metal client hypervisor die virtuele machines in staat stelt om rechtstreeks op de hardware te draaien, in plaats van binnen een gastbesturingssysteem. Dat maakte de virtualisatieleverancier bekend op zijn Synergy-conferentie in San Francisco.

De hypervisor is bedoeld voor laptops met Intel-processoren voorzien van vPro-technologie. Deze Intel-technologie biedt onder meer functionaliteiten voor beheer op afstand, beveiliging, energiebeheer en virtualisatie.

'XenClient geeft mobiele werkers de flexibiliteit die ze van hun laptop verlangen, maar dan goed beveiligd', zegt desktopvirtualisatiemarketing manager Sumit Dhawan van Citrix. 'XenClient maakt het mogelijk privé-documenten gescheiden op te slaan in een persoonlijke virtuele machine, volledig gescheiden van de zakelijke documenten.'

Volgens Dhawan stelt Citrix met XenClient 'ook mobiele werkers in staat gebruik te maken van desktopvirtualisatie.' 'Tot nu toe was dat alleen beschikbaar, via welke leverancier dan ook, voor kantoormedewerkers, wanneer deze toegang hadden via het netwerk. Met XenClient kun je een virtuele desktop meenemen, ook zonder netwerk- of internetverbinding. Je downloadt een virtuele desktop, die wordt gecached en daarna draai je hem lokaal. Je hebt enkel een laptop nodig met Intel vPro-technologie.'


Intel vPro-technologie

XenClient maakt gebruik van de mogelijkheden van vPro-technologie. Deze Intel-technologie biedt onder meer functionaliteiten voor beheer op afstand, beveiliging, energiebeheer en virtualisatie. 'De virtualisatiemogelijkheden van Intel vPro zijn al vier jaar lang beschikbaar voor de clientside. Met XenClient wordt er eindelijk gebruik van gemaakt', zegt Intel's architectuurmanager Rick Echeverria.

Dhawan: 'Data wordt niet alleen versleuteld opgeslagen, maar als een gebruiker zijn laptop verliest, kan de ict-afdeling deze op afstand onbruikbaar maken. En als de ict-afdeling updates doet, zullen die op het moment dat de gebruiker inlogt op het netwerk worden doorgevoerd. Op dezelfde manier worden datawijzigingen opgeslagen in het datacenter.'

XenClient komt later dit jaar beschikbaar als integraal onderdeel van XenDesktop. Er is echter een gratis Express Test Kit te downloaden voor evaluatiedoeleinden tot een maximum van tien gebruikers.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3355339). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.