Managed hosting door True

Ceo Exact: 'We waren laat met SaaS'

 

Softwareleverancier Exact was in vergelijking met concurrenten relatief laat met de introductie van bedrijfssoftware als webdienst. Dat zegt ceo Rajesh Patel. De directeur die als belangrijkste concurrenten de leveranciers Twinfield en Real Easy noemt, hoopt die bedrijven in 2010 in de Benelux voorbij te streven. De genoemde concurrenten boden enkele jaren eerder dan de leverancier uit Delft hun software via het web aan. Exact Online werd in 2006 op de markt gebracht.

Het aandeel van Exact Online in de totale omzet van het softwarebedrijf was in 2009 ongeveer 4 procent. Volgens Patel groeide de omzet uit licenties voor Exact Online met 40 procent en is het daarmee het snelstgroeiende product van uit de geschiedenis van zijn bedrijf.

Bij andere softwareproducten van Exact zoals het erp-pakket Exact Globe (dat gericht is op bedrijven met 20 tot 250 gebruikers) of Synergy (software voor crm, hrm en workflow) loopt de licentieverkoop aan nieuwe klanten stroef. Maar bij Exact Online bestaan de afnemers volgens Patel voor 90 procent uit nieuwe klanten.

Exact werkt momenteel aan modules voor Exact Online waarmee salarisverwerking ook mogelijk is. Die payroll-functionaliteiten moeten rond juli 2010 beschikbaar komen en voor meer nieuwe klanten zorgen.


Turkije

Patel deed zijn uitspraak tijdens een interview in Turkije. Daar maakte de softwareleverancier uit Delft een samenwerking bekend met softwareleverancier Triodor. Met deze leverancier, die vestigingen heeft in Amsterdam en Istanbul, wordt Exact Online op de Turkse markt gebracht.

Turkije is het eerste land buiten de Benelux waar Exact zijn webdienst op de markt brengt. Dat moet een opmaat zijn naar verdere internationale uitbreiding, maar Patel wil niet zeggen welke opkomende landen momenteel worden onderzocht voor uitbreiding van de internationale markt. 'De komende twaalf tot achttien maanden zijn we puur gericht op de groei van Exact Online in de Benelux en Turkije.'

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3354930). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.