Managed hosting door True

Basisversie van Word en Excel voortaan gratis

 

Consumenten die een nieuwe Windows pc kopen, kunnen vanaf juli beschikken over een gratis basisversie van Word en Excel.

Microsoft evolueert met Office 2010 voor een stuk naar een freemium model. Office Starter 2010, dat de basisfuncties van Word en Excel bevat, wordt binnen enkele weken standaard geleverd op nieuwe Windows pc's, en vervangt het vroegere ‘Office Works'.

"Gebruikers kunnen voortaan snel een aantal basisdocumenten aanmaken op hun pc, zonder dat ze daarvoor een heel Office-pakket hoeven aan te kopen", klonk het op de Office 2010-persconferentie. Microsoft steekt niet onder stoelen of banken dat het met deze actie de wind uit de zijlen wil halen van gratis opensourcepakketten zoals Open Office.

‘Word Starter' en ‘Excel Starter' zullen wel advertenties tonen, in een verticale balk aan de rechterkant van het scherm. In eerste instantie worden er enkel reclameboodschappen van Microsoft op de gebruiker losgelaten, in een later stadium zouden deze ook van derden kunnen zijn.

Voor alle duidelijkheid: Office Starter 2010 biedt geen volwaardige Word- en Excel-ervaring. Bij Excel zijn bijvoorbeeld geen grafieken weer te geven, en ook in Word wordt het onmogelijk om met fotomateriaal te werken.

Wie beslist om toch voor het volledige Office 2010-pakket te kiezen, kan dat doen via het vooraf geïnstalleerde ‘image' op de pc. De consument hoeft enkel nog een productsleutel aan te kopen, die volgens Microsoft lager geprijsd is dan dezelfde versie in een traditioneel dvd-pakket.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3354334). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.