Managed hosting door True

Cisco ziet omzet en winst stijgen

 

Cisco heeft in het derde kwartaal van het fiscale jaar 2010 een omzet gehaald van 10,4 miljard dollar dollar. Dat is 27 procent hoger in vergelijking met het derde kwartaal van 2009. De nettowinst kwam uit op 2,2 miljard dollar, een stijging van ruim 62 procent ten opzichte van de nettowinst in het derde kwartaal van het fiscale jaar 2009.

De winst per aandeel op basis van GAAP bedroeg in het derde kwartaal van dit fiscale jaar 0,37 dollar. Dat is een stijging van 61 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Op basis van non-GAAP kwam de nettowinst uit op 2,5 miljard dollar. Dat is ruim 41 procent hoger dan de winst in hetzelfde kwartaal een jaar eerder (1,8 miljard dollar). De nettowinst per aandeel op basis van non-GAAP bedroeg 0,42 dollar per aandeel. Een jaar eerder was dat 0,30 dollar per aandeel, wat een stijging van 40 procent inhoudt.

John Chambers, chairman en ceo van Cisco: "We zijn teruggekeerd naar een situatie waarbij we een sterke gebalanceerde groei zien binnen regio's, product- en klantsegmenten die we niet hebben gezien sinds de economische uitdagingen begonnen. We winnen marktaandeel, krijgen een groter deel van het totale budget van klanten toebedeeld, hebben onze klantrelaties verder versterkt en hebben innovatie doorgevoerd in praktisch iedere productcategorie. Het is duidelijk dat ons plan om de economisch mindere tijden aan te pakken, zijn vruchten heeft afgeworpen. Als we kijken naar verschillende aspecten van onze resultaten in het afgelopen kwartaal - de omzet, de winst per aandeel, de nieuwe producten, de succesvolle acquisities en de interne start-ups - dan is dit waarschijnlijk het meest succesvolle kwartaal in de geschiedenis van Cisco en het bewijs dat onze strategie werkt."

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3353764). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.