Managed hosting door True

Office 2010 ligt vanaf 12 mei in het schap

 

Office 2010

Softwareleverancier Microsoft brengt Office 2010 woensdag 12 mei op de markt. Het betreft de Engelstalige zakelijke versies. Ook de programma's Visio, Sharepoint en Projects komen dan uit. De Nederlandstalige zakelijke edities en die voor consumenten verschijnen in juni. Dat vertelt marketingmanager voor de Office-producten Roemer Visser van Microsoft Nederland.

'Het Nederlandstalige product is af. De logistieke processen, zoals het branden van de cd-rom's en het distribueren ervan, vergen nu eenmaal tijd', legt Visser uit. Er zijn echter veel organisaties in Nederland die de Engelstalige versie gaan gebruiken. 'Vooral onder de vroege overstappers is de Engelse taal geen enkel probleem. Bij sommige organisaties is Engels de voertaal.'

Half november 2009 stelde Microsoft een Engelstalige bètaversie van Office 2010 beschikbaar. Ook in Nederland hebben veel organisatie dit proefpakket geïnstalleerd. Visser weet niet om hoeveel organisaties het gaat, maar vermoedt 'vele honderden'.


Vijf versies

Office 2010 komt in vijf versies: Professional Plus, Professional, Home & Business, Standard en Home & Student. De meeste daarvan bevatten naast bekende kantoorprogramma's zoals Word, Excel, Powerpoint en Outlook ook de uitgeklede webversies daarvan. Zakelijke gebruikers kunnen deze zogenoemde Office Web Apps op hun eigen bedrijfsservers installeren.

Volgens Visser verschilt het kantoorsoftwarepakket vooral van zijn voorganger (Office 2007) door de verbeterde integratie met samenwerkingsplatform Sharepoint. Ook zouden mensen die met Office 2010 werken, eenzelfde gebruikerservaring krijgen, ongeacht of ze werken op een lokale pc, vanuit een browser of vanaf een mobiele telefoon. Documenten die vanaf een smartphone zijn aangemaakt, zien er op een pc niet anders uit, licht Visser toe.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3350356). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.