Managed hosting door True

'Cloud bedreiging voor reseller'

 

Door de komst van op de cloud gebaseerde diensten komt de Britse value added reseller (var) onder druk te staan. Dit meldt de Britse marktonderzoeker TechMarketView in het rapport 'UK Software Market: Trends and Fore¬casts'.

TechMarketView voorspelt dat in 2012 ruim 15 procent van de Britse softwaremarkt cloud gebaseerd is. De komende tien jaar krijgt software-as-a-service (saas) een grote rol in het leveren van verschillende soorten software. Veel gebruikers zijn gewend software te gebruiken die ze direct bij leveranciers hebben aangeschaft. Var's komen daardoor meer onder druk te staan om te bewijzen wat ze waard zijn. Zij kunnen zich het best specialiseren in cloud computing, zoals op het gebied van security. Veel gebruikers hebben vragen over de beveiliging van saas bij service providers. Var's kunnen gebruikers en bedrijven geruststellen.

De praktijk van de markt is dat leveranciers een flinke grip hebben op de verkoop van saas. Zo wordt het online softwarepakket van Microsoft BPOS door resellers aan klanten aangeboden, maar de rekening en betaling gaat via Microsoft. Andere applicaties worden gratis aangeboden, zoals Google Docs.

Analistenbureau Quocirca is minder somber over de gevolgen van gratis software. Zo kunnen resellers verdienen aan ondersteuning van open source software en gratis applicaties of deze applicaties bundelen voor verticale markten.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3343211). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.