Managed hosting door True

Symantec vernieuwt partnerprogramma

 

Symantec introduceert een nieuw partnerprogramma met nieuwe specialisaties voor zijn Platinum, Gold en Silver partners. De nieuwe specialisaties worden in de loop van dit jaar uitgerold.

Symantec vraagt zijn partners zich meer te specialiseren op het gebied van security of storage. De security- en storage-leverancier heeft nieuwe specialisaties aan zijn partnerprogramma toegevoegd, bijvoorbeeld op het gebied van opslag. Zo kunnen partners beter concurreren en hogere marges binnenhalen, aldus de leverancier.

Er zijn specialisaties op het gebied van endpoint management, smb, data loss prevention (DLP), enterprise security en IT compliance. Er komen aparte categorieën voor mkb-specialisten en volumespelers. Symantec rolt dit jaar meer specialisaties uit, zoals op het gebied van archiving & discovery, storage management, dataprotectie en high availability. Silver, Gold en Platinum partners die zich specialiseren krijgen steun op het gebied van financiële incentives, verkoop en technische ondersteuning.

Het oude partnerprogramma blijft nog minimaal twaalf maanden bestaan, zodat partners de tijd krijgen om zich te specialiseren. Partners hoeven zich niet en masse opnieuw te certificeren; er wordt bekeken wat de partners al hebben geïnvesteerd rond specialisaties.

Een aantal partners juicht de nieuwe stappen toe, want het brengt meer duidelijkheid in het partnerprogramma. Ook blijft de status voor Platinum, Gold en Silver partners gehandhaafd.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3342298). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.