Managed hosting door True

IDC verwacht lichte groei van servermarkt

 

Onderzoeksbureau IDC verwacht dat bedrijven in Europa, het Midden-Oosten en Afrika in 2010 weer meer uitgeven aan servers. De analisten voorspellen een kleine stijging van 2,4 procent vergeleken met de omzet uit servers in 2009. De groei komt vooral door de verkoop van x86-servers. In 2009 daalde de omzet nog met 26,4 procent.

De analisten verwachten dat de omzet voorlopig nog niet terug is op het peil van 2007, toen er een omzet van 19 miljard dollar uit servers kwam. Voorspeld wordt dat de omzet van 2009 tot 2014 bijna gelijk zal blijven. In die periode verwacht het onderzoeksbureau een groei van 0,3 procent. Dat komt vooral doordat de omzet van 2008 naar 2009 sterk daalde met 26,4 procent.

‘De economie herstelt zich langzaam na de aanhoudende recessie', zegt directeur European Systems and Infrastructure Solutions Nathaniel Martinez van IDC. ‘Het vierde kwartaal van 2009 markeert ook de definitieve overgang naar x86-servers door zakelijke klanten, omdat deze bedrijven te maken krijgen met een steeds grotere workload.'

‘Bedrijven die voorheen niet kozen voor een x86-server, doen dat nu wel. Hardware met x86-processoren met betere prestaties en RAS-mogelijkheden wordt gekoppeld aan virtualisatie en softwarebeheer', aldus analist Beatriz Valle.

Laagste omzet

In het vierde kwartaal werden er in de EMEA-regio 600.000 servers verkocht. Deze waren goed voor een omzet van 3,9 miljard dollar. Dat is een daling van 10,3 procent vergeleken met een jaar eerder. De omzet neemt sinds het eerste kwartaal van 2009 toe. Toen werd de laagste omzet uit servers gemeten.

In 2009 werd voor 12,8 miljard aan servers verkocht. Ongeveer 2 miljoen servers gingen toen over de toonbank. Daarvan had 58,4 procent een x86-processor.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3323771). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.