Managed hosting door True

Inter Access levert SharePoint cloud aan Leiden

 

De gemeente Leiden neemt een nieuwe samenwerkingsomgeving in gebruik, die door Inter Access is ingericht en geleverd. Deze 'het nieuwe werken'-omgeving is gebaseerd op Microsoft SharePoint en biedt samenwerkingsportals waar medewerkers van de gemeente informatie delen, gezamenlijk documenten creëren en de voortgang van projecten en processen bewaken.

Inter Access voerde in 2009 bij de gemeente Leiden een proof of concept uit met Microsoft SharePoint als platform voor samenwerking. Hierdoor kon de gemeente zonder al te veel kosten ervaring opdoen met het platform voordat werd besloten er (gemeente)breed mee door te gaan. Inter Access maakte daarbij gebruik van IMPACT 2.0, een  methodiek om het nieuwe werken bij organisaties in te voeren.

De gemeente Leiden neemt de Microsoft SharePoint-omgeving af in een cloud-variant: Microsoft Online Services. Daardoor beschikken de medewerkers over alle functionaliteit op het gebied van SharePoint, Office Communication Server, Exchange en Live Meeting zonder dat de beheerlast toeneemt. Alle functionaliteit is via internet beschikbaar. Inter Access verzorgt het beheer van de omgeving.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3320432). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.