Managed hosting door True

Manager ziet energiekosten ict over het hoofd

 

Bij het vaststellen van ict-budgetten wordt in ruim de helft van de gevallen (53 procent) geen rekening gehouden met de energiekosten die gepaard gaan met het gebruik van ict. Daarbij ziet de bedrijfsleiding een aanzienlijke kostenpost over het hoofd. Dat stelt ict-dienstverlener Avanade na internationaal onderzoek. Een derde van de ondervraagde bedrijven wil besparen op de energiekosten van ict-gebruik, maar het ontbreekt vaak aan concrete afspraken om dat te bereiken.

Slechts 26 procent van de ondervraagde bedrijven stimuleert het verlagen van de energiekosten om geld te besparen. Verder blijkt dat ruim de helft van de organisaties alle kosten die een systeem met zich meebrengt, berekent voordat het wordt geïmplementeerd. Eén op de vier organisaties heeft energie in de top drie staan van hoogste ict-kosten op jaarbasis.

Een opvallend verschil tussen de internationale en de Nederlandse uitkomsten van het onderzoek is dat maar 24 procent van de Nederlandse managers die de afname van clouddiensten overweegt, het energieverbruik meeneemt in het kostenoverzicht. Internationaal gezien ligt dat percentage op 51 procent. 

Aan het onderzoek werkten 502 mensen uit het hoger management, directieleden en ict-managers mee. De respondenten komen uit zestien landen in Europa, Noord-Amerika en Azië-Pacific.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3317900). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.