Managed hosting door True

Meer investeringen in hardware

 

Subsidie

De investeringen in hardware zullen in 2010 weer groeien. Dat voorspelt marktonderzoeker Gartner na internationaal marktonderzoek. Voor 2010 verwacht het analistenbureau een stijging van 5,7 procent. Daarmee komen de wereldwijde uitgaven aan hardware uit op 353 miljard dollar. In 2009 daalde de investeringen in ict-apparatuur met 12,5 procent ten opzichte van het jaar ervoor. Bedrijven geven aan de budgetten voor hardware in 2010 te verhogen.

Volgens de marktonderzoeker blijven de investeringen in ict-apparatuur zeker tot 2014 onder het niveau van voor de economische crisis. Bij de intrede van de economische malaise in de financiële wereld in 2008 werd 408 miljard dollar aan hardware uitgegeven.

Gartner voorspelt dat in 2010 binnen de hardware-investeringen de uitgaven aan opslagapparatuur het hardst groeien. 'Door het groeiende volume van bedrijfsgegevens is de vraag naar storage-apparatuur stijgende.

Adjunct-onderzoeksdirecteur Richard Gordon: 'De vraag naar storage-apparatuur stijgt. De omvang van bedrijfsgegevens neemt alleen maar toe. Op de korte termijn wordt vooral geïnvesteerd in lower-end servers. Die investeringen worden op de lange termijn uitgebreid door uitgaven aan virtualisatie, consolidatie en cloud computing.'


Telecomsector in de lift

De verwachtte groei van investeringen in hardware wordt ook gestuwd door consumenten die steeds meer uitgeven aan mobiele apparatuur. Het onderzoeksbureau becijferde verder dat de investeringen in software met 5,1 procent omhoog gaan naar 232 miljard dollar. De investeringen in ict-diensten zullen stijgen met 5,7 procent ten opzichte van 2009 en komen uit op 821 miljard dollar. De telecomsector zit in de lift. De marktanalist verwacht dat de investeringen in communicatieapparatuur met 5,1 procent stijgt ten opzichte van 2009. Daarmee komt het bedrag uit op 1,98 biljoen dollar.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3317102). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.