Managed hosting door True

AT&T investeert opnieuw miljard in netwerk

 

De Amerikaanse telecomreus AT&T investeert in 2010 één miljard dollar in de uitbreiding van de wereldwijde netwerkinfrastructuur en het aanbod van zakelijke software en diensten op afstand (clouddiensten). De afgelopen vier jaar werd ongeveer vier miljard dollar geïnvesteerd in de netwerkinfrastructuur en het aanbod van bedrijfssoftware en diensten via het web.

Het bedrijf meldt dat het bedrag onder andere wordt gebruikt voor de verbetering van IPv6-capabele mpls-knooppunten in Europa en een nieuw internetdatacenter in Londen. Daarnaast wordt het geld gebruikt voor de verbetering van onderzeese kabels over de bodem van de Atlantische Oceaan en een knooppunt in Nederland om oplossingen voor telefonisch vergaderen (telepresence) in te richten. In België, Groot-Brittannië en Slowakije worden nieuwe ruimten ingericht voor vergaderingen via het web. De investeringen passen in de verschuiving in netwerkverkeer van spraak naar data en video en ip-gerelateerde diensten. AT&T: 'Steeds meer bedrijven stappen van traditionele datanetwerken over naar mpls-geörienteerde virtuele private netwerken (vpn) en gehoste applicaties.' Het bedrijf investeerde sinds 2006 vier miljard dollar in die onderdelen. AT&T meldde eind 2009 zijn Europese 'disaster recovery'-middelen uit te breiden met extra technologie, apparatuur en mankracht. Met die investeringen heeft het bedrijf sinds 2006 voor 7,5 miljoen dollar geïnvesteerd in het versterken van zijn back-up- en hersteldiensten voor noodsituaties in Europa, Afrika en het Midden-Oosten. CRN's zuterblad Computable sprak in september 2009 met Christina Costello. Zij is bij het bedrijf wereldwijd verantwoordelijk voor managed hosting en applicatiemanagement. Haar ervaring is dat de grootzakelijke klanten bewuster worden van het gebruik en de kosten van de te huren computercapaciteit.

MPLS
Een ip-netwerk op basis van mpls (multiprotocol label switching) verschilt van andere ip-breedbandnetwerken doordat het voice- en dataverkeer een label meekrijgt en daarna via switches in het netwerk verstuurd wordt via vastgestelde routes. Het verkeer binnen het mpls vpn is extra beveiligd, omdat het gescheiden blijft van andere vpn-verbindingen.

In combinatie met prioritering (Class of Service) biedt mpls de mogelijkheid om bepaalde pakketjes te bevoordelen boven andere, bijvoorbeeld voip-netwerkverkeer boven e-mail of andersom. Zo kan worden gegarandeerd dat bedrijfsapplicaties altijd over voldoende bandbreedte beschikken.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3312072). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.