Managed hosting door True

IBM deelt kennis en netwerk met start-ups

 

Startende technologiebedrijven krijgen van ict-leverancier IBM gratis toegang tot zijn onderzoeksfaciliteiten en sectorspecifieke kennis op het gebied van verkoop, marketing en techniek. Ook Nederlandse start-ups kunnen aan het zogenoemde Global Entrepreneur Initiative deelnemen, mits ze aan de voorwaarden voldoen. Dat meldt een woordvoerder van het bedrijf. Het initiatief is vergelijkbaar van BizSpark van Microsoft.

In het start-upprogramma van IBM krijgen bedrijven onder meer via het internet toegang tot het softwareportfolio en ontwikkelingsraamwerk van het technologieconcern. Ook kunnen ze samen met wetenschappers en technologie-experts van IBM aan nieuwe technologie werken en die vervolgens met behulp van projectmanagers in ontwikkeling nemen.

Bovendien organiseert IBM bijeenkomsten met durfkapitalisten, overheidsinstanties, onderwijsinstellingen, sectorspecialisten en andere ict-ondernemers en ict-professionals.


Criteria

Om deel te nemen in het programma, moeten beginnende bedrijven voldoen aan drie criteria. Het bedrijf moet in private handen zijn, minder dan drie jaar oud zijn en software ontwikkelen volgens het Smarter Planet principe. Daarmee doelt het technologieconcern op technologie waarmee systemen worden gedigitaliseerd en onderling gekoppeld, zodat ze gegevens kunnen vergaren, analyseren en integreren.

De Amerikaanse multinational steekt jaarlijks meer dan zes miljard dollar in onderzoek en heeft wereldwijd ruim drieduizend onderzoekers in dienst. In 2009 kreeg het bedrijf bijna vijfduizend patenten verleend.

BizSpark

Het initiatief van IBM is vergelijkbaar met BizSpark van softwaregigant Microsoft. Ook dat is een programma dat startende ondernemingen in contact brengt met zakelijke en technologische kennis en ze toegang geeft tot Microsofts ontwikkelpakketten, productielicenties en zakelijke netwerken.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3311676). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.