Managed hosting door True

Vraag naar chips daalt in 2009 met tien procent

 

Onderzoeksbureau Gartner meldt dat de vraag naar chips in 2009 met ruim tien is procent gedaald. In 2009 werd een totale omzet van 228,4 miljard dollar dollar gehaald.

De daling was groter dan in 2008,  toen de verkoop met bijna 4,5 procent daalde. Wel is het zo dat de verkoop na de tweede helft van 2009 weer toenam. Voor 2010 wordt er groei verwacht.

Marktaandeel

In 2009 staat Intel aan kop met 14 procent marktaandeel. Daarna volgt Samsung, dat met twee procent groeide, met acht procent marktaandeel. Hekkensluiters in de top-5 zijn Toshiba, Texas Instruments en STM. Infineon had het zwaar in 2009 en zag zijn omzet met 43 procent kelderen, onder andere doordat geheugendivisie Quimonda failliet ging.

Omzet

Fabrikant Intel maakt de meeste omzet uit computerchips, namelijk 33,3 miljoen dollar. De omzet uit chips van deze fabrikant daalde met 4,5 procent. Samsung Electronics maakt daarna de meeste omzet uit chips, namelijk 17,7 miljoen dollar. Deze fabrikant zag de omzet stijgen vergeleken met een jaar eerder met 1,7 procent. Volgens Gartner dankt de fabrikant deze omzetstijging vooral aan zijn ingreep in 2008 bij de divisies die DRAM-chips en Nand Flash-chips maken. Het bedrijf ging zich concentreren op andere soorten semiconductors.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3304441). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.