Managed hosting door True

Cisco mag van EU en VS Tandberg overnemen

 

De Europese en de Amerikaanse mededingingsautoriteiten stemmen in met de overname van videoconferencingbedrijf Tandberg door netwerkleverancier Cisco. Dat hebben de twee instanties in nauw overleg met elkaar op 29 maart 2010 gemeld. Cisco moet wel afstand doen van het tip-protocol, dat de fabrikant ontwikkelde voor zijn telepresence-activiteiten. De autoriteiten menen dat het protocol de interoperabiliteit met producten van andere leveranciers beperkt.

De instanties zeggen met Cisco goede afspraken te hebben gemaakt om te voorkomen dat de overname de concurrentie op de Europese en Amerikaanse markten voor videoconferencing belemmert. Op dit moment onderzoeken nog alleen de Braziliaanse mededingingsautoriteiten de overname. Dat kan volgens Cisco de overname formeel niet meer tegenhouden.

Het tip-protocol staat voor 'telepresence interoperability protocol'. Cisco's concurrenten LifeSize, Radvision en Tandberg gebruiken het protocol onder licentie. Daardoor kunnen hun telepresencesystemen communiceren met de telepresence-producten van Cisco.


3,4 miljard dollar

Eind september 2009 bracht Cisco een bod van drie miljard dollar uit op alle aandelen Tandberg. De aandeelhouders van het Noorse bedrijf vonden het bod echter te laag en dreigden de overname te blokkeren.

Daarop besloot Cisco het bod half november te verhogen met vierhonderd miljoen dollar. Aandeelhouders gingen daar slechts druppelsgewijs mee akkoord, waardoor het lange tijd leek of de drempel van 90 procent niet zou worden behaald. Dat gebeurde pas op 4 december.

Collaboration

Met de overname mikt Cisco op een uitbreiding van zijn portfolio van collaborationproducten en een snellere invoering van dergelijke producten op de markt. Tandberg levert hoogwaardige hardware- en softwareoplossingen voor telepresence en videoconferencing en kan een belangrijke bijdrage leveren aan de uitwerking van Cisco's strategie. Volgens Computable-experts krijgt Cisco met de aankoop voornamelijk producten voor de onderkant van de telepresencemarkt in het portfolio.

Met telepresence kunnen gebruikers videovergaderingen opzetten met mensen die zich elders, maar in een vergelijkbare ruimte, bevinden. De videotechnologie toont de deelnemers alsof ze aan dezelfde vergadertafel zitten.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3303357). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.