Managed hosting door True

Canalys: 2010 kan pittig jaar worden

 

Cloud datacenter

In 2010 blijft er een vraag naar netwerken en nieuwe oplossingen voor datacenters

2010 wordt voor de it-vakhandel geen gemakkelijk jaar. In een rapport waarschuwt onderzoeksbureau Canalys dat er dit jaar nog geen garantie is op een langdurig herstel. Er is echter ook optimisme dankzij Windows 7 en de vraag naar netwerken en andere oplossingen voor datacenters.

Canalys zegt dat de markt goed gestemd is na goede cijfers over het vierde kwartaal van 2009. Maar nu het einde van het eerste kwartaal nadert, sluipt er meer twijfel in dat optimisme. Canalys waarschuwt voor hogere rentes en de slechte economische ontwikkelingen in Griekenland, Spanje en Italië. Daarnaast waarschuwt Canalys voor komende prijsverhogingen door de stijgende dollarkoers.

Er is ook goed nieuws. Zo zal Windows 7 de komende achttien maanden een vervangingscyclus bij bedrijven zorgen. Ook blijft er een vraag naar nieuwe  netwerkinfrastructuur en software voor datacenters.

Canalys geeft leveranciers advies om resellers te helpen met extra kredieten en goedkope of gratis financiering. Canalys zegt verder dat veel distributeurs en resellers hun kostenstructuur hebben aangepakt en zich daardoor goed door 2009 hebben weten te loodsen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3300260). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.