Managed hosting door True

CEO Qurius dwingt niemand tot koop aandelen

 

Directeur Leen Zevenbergen van automatiseerder Qurius dwong niemand tot de aankoop van aandelen in het bedrijf. Dat zegt hij, nadat bekend werd dat hij samen met 22 managers ongeveer 1,4 miljoen euro in Qurius steekt via de aanschaf van aandelen. De deelnemende directieleden en landenmanagers dragen ieder ongeveer een jaarsalaris bij. Zevenbergen: 'Ik dwing niemand dit te doen. Mijn managers zijn bereid om hun eigen geld in het bedrijf te investeren.'

Is dit een gangbare manier om managers aan een bedrijf te binden?
Bij beursgenoteerde bedrijven zie je deze constructie zelden. De aanschaf van aandelen in het eigen bedrijf zie je vooral bij organisaties die niet aan de beurs genoteerd zijn. Bovendien leggen onze managers eigen geld in. In het bedrijfsleven worden soms bonussen uitgekeerd in aandelen of opties, maar hier gaat het echt om eigen geld dat de manager in het bedrijf investeert.

Gemiddeld investeren uw managers 61.000 euro. U vraagt een behoorlijke investering.
Onder de investeerders zijn zowel directieleden als landenmanagers en senior-managers. De inleg varieert van 25.000 tot 50.000, 75.000 en 100.000 euro, dat is afhankelijk van het salaris van de manager. Het is een forse investering. Niet iedereen heeft dat bedrag zomaar achter de hand. Er zijn zelfs hypotheken verhoogd om aan de investering deel te kunnen nemen

Waren er ook managers die niet wilden investeren?
Nee. Iedereen die ik vroeg heeft deelgenomen. Ik dwing niemand, het is dus niet zo dat ik mensen wegstuur als ze niet mee willen doen aan de investering. De managers hebben allemaal met het plan ingestemd.

Wat krijgen ze terug voor de investering?
Deze investering in aandelen is onderdeel van ons internationale leiderschapsprogramma. Voorheen werd de bedrijfsstrategie vooral vanuit Nederland bepaald, maar ik wil juist dat mijn managers zich bemoeien met de koers van het bedrijf. Als we een beslissing nemen, wil ik dat die gedragen wordt door alle managers en niet van hogerhand wordt opgelegd. Daarnaast delen ze natuurlijk mee in de koers van de aandelen.

Wat gaat u met het extra geld doen?
We willen veel investeren in innovatie en ontwikkeling. Verder kan ik er nog niet al te veel over zeggen. We presenteren onze strategische plannen tijdens de algemene aandeelhoudersvergadering op 29 april 2010.

Aandelen
Qurius geeft 4.729.720 aandelen uit aan het management. Zij investeren gezamenlijk voor 1,4 miljoen euro in het bedrijf. Het gaat om 23 managers, waaronder directieleden, landenmanagers en senior-managers. De aandelen mogen drie jaar niet worden verhandeld.

Zevenbergen zei eerder: 'Ik heb mijn managers om hun persoonlijke verbintenis gevraagd aan mij en aan mijn team. Ik ben er trots op dat zij zich allemaal hebben gecommitteerd met een aanzienlijke persoonlijke investering in het bedrijf.'

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3298905). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.