Managed hosting door True

Canalys: Juniper en HP ProCurve in de lift

 

Juniper en HP ProCurve zagen hun marktaandeel in enterprise switches toenemen in 2009. Cisco leverde marktaandeel in. Dit blijkt uit wereldwijde marktcijfers over het vierde kwartaal van 2009 van onderzoeksbureau Canalys.

In 2009 zakte de wereldwijde markt voor enterprise switches met veertien procent naar 21,7 miljard dollar, aldus Canalys.  In 2008 was de omzet 25,5 miljard dollar. In het vierde kwartaal van 2009 leefde de markt op met een groei van 15,5 procent. De totale omzet was toen 4,7 miljard dollar. 

Cijfers vierde kwartaal 2009

Het marktaandeel van de grootste speler Cisco daalde volgens Canalys van 72,8 procent naar 68,1 procent. HP ProCurve steeg van 5,8 naar acht procent. Canalys verwacht dat HP Procurve verder zal groeien door de overname van 3Com (inclusief H3C). 3Com zag zijn marktaandeel in 2009 groeien van 3,8 naar 4,6 procent. Ook de stopgezette resellerovereenkomst tussen Cisco en HP moet volgens Canalys voordeel opbrengen voor HP.

Juniper zag zijn marktaandeel verdubbelen van 0,7 naar 1,9 procent. Brocade ging van 1,6 naar 2,0 procent marktaandeel. Ook Extreme Networks zag zijn marktaandeel groeien, vooral in het vierde kwartaal. Klik hier voor een schema en omzetcijfers.

Canalys zegt dat eindgebruikers door de crisis vaker kijken naar alternatieve leveranciers bij het vervangen van hun infrastructuren.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3293585). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.