Managed hosting door True

Citrix en Microsoft breiden samenwerking uit

 

Citrix en Microsoft gaan nauwer samenwerken op het gebied van desktopvirtualisatie. Het Microsoft RemoteFX platform, een onderdeel van de geplande Windows Server 2008 R2 service pack 1, zal worden ondersteund door Citrix.

Hierdoor kunnen alle virtuele desktops op een Windows Server of Hyper-V server gebruik maken van hardwarematige grafische versnelling die is ingebouwd in de aangesloten servers en apparaten.

Onderdeel van de uitgebreide samenwerking is dat Citrix zijn high-definition HDX-technologie uitbreidt voor RemoteFX, waardoor deze technologie breder beschikbaar wordt. Ook gebruikers van de meest veeleisende grafische omgevingen kunnen zo beschikken over desktopvirtualisatie met een high-definition gebruikerservaring.

De belangrijkste feiten van deze uitgebreide samenwerking:
- Citrix XenDesktop met HDX-technologie kan servers en eindpunten detecteren die geschikt zijn voor RemoteFX, waardoor hun ingebouwde grafische versnelling beschikbaar is voor alle virtuele desktops.
- Door Citrix HDX-technologie kan RemoteFX nu ook veeleisende, grafische desktops en applicaties leveren aan apparaten en netwerken buiten het LAN.
- Citrix HDX-technologie wordt uitgebreid met ‘HDX RichGraphics with RemoteFX', waardoor de virtual desktop-ervaring ook beschikbaar wordt voor gebruikers met servers en apparaten die geschikt zijn voor RemoteFX.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3293372). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.