Managed hosting door True

NetEyes introduceert OneAccess

 

Op 22 april presenteert ict-dienstverlener NetEyes samen met Novell, Sonicwall en Vasco in het Spoorwegmuseum in Utrecht zijn nieuwe product: OneAccess.

Met OneAccess zijn volgens NetEyes medewerkers van gemeenten, ziekenhuizen en andere grote organisaties in staat om op een eenvoudige, gebruikersvriendelijke manier, veilig aan te melden aan het netwerk. Dit geldt ook voor de daarna gebruikte applicaties. Met OneAccess wordt het gebruik van zelf verzonnen, vaak eenvoudig te kraken of te achterhalen wachtwoorden uitgesloten.

Het product OneAccess is gebaseerd op een combinatie van Novell-beveiligingsoplossingen, Vasco-digipassen en zelfontwikkelde NetEyes-onderdelen. Het product is niet alleen geschikt voor interne aanmeldingen, maar ook voor remote, pda en webmail. OneAccess is platform-onafhankelijk, en daarom toe te passen zowel in Novell- als in Microsoft-netwerken, of in een combinatie van beide. De medewerker meldt zich aan met een combinatie van een zelfgekozen, unieke pincode plus een - zestig seconden lang geldige - gegenereerde cijfercombinatie (two-factor authentication). Het wachtwoord voor het systeem verandert dus om de minuut. Met OneAccess is het onmogelijk om het systeem-wachtwoord te achterhalen; en als het al zou gebeuren, dan is deze informatie na één minuut niet meer geldig.

Als de medewerker eenmaal is aangemeld, krijgt hij een lijst met applicaties waarvoor hij gemachtigd is. Als een applicatie bij het opstarten vraagt om een wachtwoord, dan wordt dit automatisch ingevuld (single sign-on). Als een applicatie vraagt om een wachtwoordwijziging, wordt ook het nieuwe wachtwoord automatisch gegenereerd. Het wordt in versleutelde vorm in het netwerk opgeslagen en bij elke applicatie-sessie versleuteld aangeboden aan het werkstation.

OneAccess is getoetst en voldoet aan de sGBA-auditnormen voor lokale overheden.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3287871). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.