Managed hosting door True

Markt voor opslagsoftware groeit een beetje

 

De wereldwijde markt voor software voor opslag liet in het vierde kwartaal van 2009 een omzetgroei zien van 0,5 procent. Er werd in dat kwartaal door alle leveranciers 3,09 miljard dollar omgezet. Dat is iets meer dan de 3,08 miljard dollar in het vierde kwartaal van 2008. Het vierde kwartaal van 2009 groeide met 6,3 procent vergeleken met het derde kwartaal van 2009. Dit meldt IDC in zijn Worldwide Quarterly Storage Software Tracker rapport.

In het vierde kwartaal van 2009 is EMC is marktleider met een omzet van 734 miljoen dollar en een omzetaandeel van 23,7 procent. Dat is een daling van 6,7 procent vergeleken met een jaar eerder. Toen was de omzet van de leverancier nog 787 miljoen dollar. Symantec staat op de tweede positie met een omzet van 542 miljoen dollar en een omzetaandeel van 17,5 procent. IBM haalde in een omzet van 407 miljoen dollar en heeft een omzetaandeel van 13, 2 procent. Daarna volgen NetApp (7,9 procent), HP (3,9 procent) en CA (3,8 procent).

Voor het hele jaar 2009 leidt  EMC de markt voor opslagsoftware. Het bedrijf haalde een jaaromzet van 2,66 miljard dollar. Dat is 11,6 procent minder dan de drie miljard dollar die in 2008 werd gehaald. EMC heeft een omzetaandeel van 22,7 procent. Daarna volgen Symantec (17,9 procent), IBM (13,5 procent), NetApp (acht procent) en CA (vier procent).


Herstel

Volgens onderzoeksdireacteur software Laura DuBois van IDC stemt de groei in het vierde kwartaal van 2009 hoopvol en is deze een teken van economisch herstel. Ook neemt de vraag naar beheer- en efficiencysoftware voor opslag toe door de groei van data, aldus DuBois. Bedrijven zullen volgens IDC de komende tijd daarom budgetten vrijmaken voor een efficiëntere toepassing voor data, opslag en beheer.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3283792). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.