Managed hosting door True

Gartner ziet pc-markt weer opbloeien

 

Na een jaar dat erg slecht startte maar waarin de pc-verkoop uiteindelijk nog ongeveer 3 procent gestegen is, ziet Gartner de markt in 2010 weer opleven. Het onderzoeksbureau gaat uit van een stijging met 20 procent.

Gartner ging aanvankelijk uit van een stijging met 13 procent van de totale pc-markt in 2010, maar stelt die vooruitzichten nu bij naar boven. Het verwacht dit jaar een stijging met 20 procent in de verkoop. Niet uitgedrukt in volumes, maar in waarde, bedraagt de stijging weliswaar maar 2 procent.

Het onderzoeksbureau denkt dat de stijging wereldwijd zal doorzetten in alle regio's, waarbij vooral het draagbare segment domineert. Tegen 2012 zou ongeveer 70 procent van de totale pc-bestellingen laptops of andere draagbare toestellen zijn. 'We denken dat de mobiele pc-markt verantwoordelijk zal zijn voor zo'n 90 procent van de totale marktgroei in de komende drie jaar', preciseert George Shiffler van Gartner.

Hij voegt er meteen aan toe dat de traditionele pc-desktops het enkel nog goed zullen doen in de zogeheten 'emerging markets'. Shiffler verwacht ook dat de wildgroei aan mini-notebooks afgeremd zal worden door de komst van de ULV (ultra-low-voltage) ultraportables en tablet-pc's van de nieuwe generatie.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3274988). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.