Managed hosting door True

CeBIT 2010 officieel van start

 

CeBIT 2010, de grootste ict-beurs van Europa, heeft zijn deuren afgelopen maandagavond officieel geopend. De organisatie verwacht evenveel bezoekers als in 2009. Er staan bijna 4300 leveranciers, waaronder een aantal uit Nederland. Die zijn niet ontevreden.

De Duitse bonskanselier Angela Merkel heeft de Duitse beurs afgelopen maandagavond geopend. Dat deed ze samen met de Spaanse premier José Luis Rodríguez Zapatero, omdat Spanje dit jaar centraal staat als it-land. Thema van de beurs is 'Connected Worlds'.

Er staan in totaal 4292 bedrijven uit 69 landen. De organisatie verwacht de komende dagen ongeveer 400.000 bezoekers. Dat zijn er evenveel als in 2009. Bezoekers kunnen bijna 4300 stands bezoeken die verspreid staan over 450.000 vierkante meter. Er bestaat zelfs een speciale ‘CeBIT Run'-route die bezoekers kunnen volgen. Deze is 3,5 kilometer lang en gaat langs diverse stands. Het aantal stands is nu stabiel, maar aanzienlijk minder dan in de hoogtijdagen in 2001. Toen stonden er 8100 bedrijven met een stand.

De organisatie, Deutsche Messe, zegt dat de beurs nieuwe participanten aantrekt. Dit jaar doen er driehonderd nieuwe bedrijven mee. Dat zijn onder andere Google en Amazon Web Services. Volgens de Deutsche Messe is de beurs een opkikker voor de ict-branche, nu bedrijven na ruim anderhalf jaar weer gaan investeren in nieuwe informatietechnologie.

Hal 2
Er staan op de CeBIT ook Nederlandse leveranciers en dienstverleners. Zo staat Zarafa uit Delft, dat een open source mailserver levert, in hal 2. Daar staat ook het uit Terneuzen afkomstige Force Fusion, aanbieder van virtualisatie- en desktop-oplossingen. Force Fusion demonstreert 10.000 gelijktijdig draaiende virtuele desktops op een EMC Symmetrix storage-apparaat en VMware-server. Luc van Stappershoef, business development director bij Force Fusion, zegt dat zijn desktopvirtualisatieoplossingen op de eerste dag veel bekijks hebben getrokken van diverse geïnteresseerde it-beslissers die werkzaam zijn in verticale markten, zoals de oliebranche en woningbouw.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3273310). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.