Managed hosting door True

VMware koopt Ionix en RTO

 

VMware heeft onlangs twee bedrijven overgenomen om zijn server- & desktopvirtualisatieportfolio en cloud-computingplatform te verstreken.

De virtualisatieleverancier heeft het Ionix it-managementportfolio van moederbedrijf EMC overgenomen voor ongeveer tweehonderd miljoen dollar. Daarnaast neemt VMware voor een nog onbekend bedrag RTO Software over, leverancier van software voor beheer van virtuele desktopomgevingen.

VMware krijgt door de acquisitie van Ionix toegang tot it-managementapplicaties van EMC. Een voorbeeld daarvan is FastScale, dat software levert voor eenvoudiger beheer van applicaties en servers. De FastScale-software, die eind 2009 door EMC is aangekocht, wordt toegevoegd aan het portfolio van VMware's vCenter virtualisatietools.
Volgens VMware-directeur Paul Maritz moet vCenter het managementplatform worden voor de volgende generatie private-cloudinfrastructuren en virtuele datacenters. Deze bestaan onder andere uit netwerken, applicaties, storage en Vblocks. Eindgebruikers krijgen volgens Maritz met Ionix meer inzicht in hun virtuele infrastructuren. Zo kunnen ze regels rond compliance toepassen. VMware krijgt verder toegang tot producten zoals Discovery Manager (beheer van applicaties in datacenters), Server Configuration Manager (beheer van servers en workstations in virtule omgevingen) en Service Manager (beheersoftware voor it-servicemanagement). De overname wordt in het tweede kwartaal van 2010 afgerond. EMC blijft overigens reseller voor alle Ionix-producten, ook voor de producten die nu onder VMware vallen.

Daarnaast heeft VMware verder RTO Software overgenomen, dat de prestaties van virtuele desktops en thin clients verbetert. VMware had al sinds eind 2009 een oem-relatie met RTO. Hierbij werd Virtual Profilers van RTO gecombineerd met VMware's View, een product voor desktopvirtualisatie. Met deze combinatie kunnen beheerders applicaties, data en systemen koppelen aan gegevens van eindgebruikers. RTO Software wordt midden 2010 geïntegreerd in VMware.

VMware wil zijn sterke positie in servervirtualisatie verder uitbouwen naar de desktop en cloud computing platformen. Dat gebeurt onder andere via acquisities zoals Ionix en RTO Software. EMC heeft een meerderheidsaandeel in VMware.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3271686). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.