Managed hosting door True

Nortel verkoopt laatste divisie zonder veiling

 

De divisie Carrier Voip and Application Solutions (CVAS) van netwerkleverancier Nortel komt definitief in handen van de Amerikaanse ip-hardwarefabrikant Genband. Het noodlijdende Canadese bedrijf wilde het onderdeel eigenlijk eerst veilen, maar ziet daar nu vanaf. De netwerkleverancier geeft geen reden voor het schrappen van de veiling. Met de verkoop van CVAS is de ontmanteling van Nortel vrijwel compleet.

Genband betaalt 282 miljoen US dollar (zo'n 209 miljoen euro) voor de divisie die ip-gebaseerde telefonie-, data- en multimediadiensten levert aan telecomaanbieders. De Amerikanen maakten hun interesse in CVAS eind december 2009 kenbaar en hielden er tot dusver mee rekening dat hun bod als openingsbod voor een veiling zou gelden. De veiling zou op 25 februari plaatsvinden, maar is nu afgelast. Het is niet bekend of er andere geïnteresseerden waren voor dit bedrijfsonderdeel. De partijen verwachten dat de deal voor de zomer rond is.

Het Canadese Nortel wordt na een historie van 115 jaar ontmanteld omdat het bedrijf niet aan zijn financiële verplichtingen kan voldoen, zoals een verplichte bijstorting in zijn eigen Amerikaanse en Britse pensioenfondsen. CVAS is het laatst overgebleven deel van Nortels Carrier-tak, die telecomaanbieders bedient. De andere tak, Enterprise Services, richt zich op grootzakelijke klanten en is sinds half december in handen van netwerkbedrijf Avaya.


In de verkoop

De meeste andere bedrijfsactiviteiten verkocht Nortel in 2009. Zo werden de cdma-, lte-, gsm- en umts-activiteiten van Nortels Carrier Networks-divisie in november 2009 eigendom van Ericsson. Het onderdeel dat apparatuur voor optische en ethernetnetwerken levert, verkoopt het bedrijf aan concurrent Ciena. De activiteiten van Application Delivery gingen in februari 2009 over naar Radware.

In totaal brengt de ontmanteling ongeveer drie miljard dollar op. Nortel heeft nog geen koper gevonden voor zijn aandeel in de joint venture LG-Nortel. Bovendien zijn nog 2300 mensen werkzaam bij de stafonderdelen Business Services en Corporate Group.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3269017). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.