Managed hosting door True

Infostrada test BI-applicatie op Winterspelen

 

Infostrada Sports, de Nieuwegeinse leverancier van statistische gegevens over sport, test tijdens de Winterspelen in Vancouver een nieuwe bi-applicatie. Deze is gebaseerd op software van bi-leverancier Qliktech. Infostrada Sports verstrekt gegevens over de Olympische sporten, Qliktech maakt die sportdata beschikbaar voor analyse door bijvoorbeeld sportbonden, fans en investeerders. De demo-versie is een voorloper van een internationale sportindex en een bi-applicatie die wordt ontwikkeld voor het WK-voetbal.

De business intelligence-applicatie geeft naast een standaard medaillespiegel mogelijkheden voor verschillende analyses. Prestaties kunnen gewogen worden naar medaillekansen en resultaten zijn uit te splitsen naar individuele sporten en teamsporten. De applicatie biedt ook een overzicht van alle medailles die ooit op de Winterspelen werden gewonnen. Die gegevens kunnen bijvoorbeeld gespecificeerd worden naar atleet, sport, land en editie van de Winterspelen. Met een plug-in van Google Maps kunnen de resultaten op een wereldkaart worden getoond.

Het bedrijf uit Nieuwegein wil uiteindelijk gegevens van honderd sporten en competities koppelen in een wereldsportindex. Op dit moment levert het bedrijf voornamelijk statische gegevens. Het bedrijf heeft in Qliktech een partner gevonden die gegevens op verschillende manieren kan presenteren en analyseren. Subsidiegevers en geldverstrekkers, zoals regeringen en sportbonden, kunnen bijvoorbeeld sportprestaties analyseren aan de hand van de bevolkingsgrootte van een land of de omvang van het Bruto Binnenlands Product.

Infostrada Sports maakte na de oprichting in 1997 een vliegende start door de toenemende vraag naar sportdata van een aantal grote sportwebsites. Met het uiteenspatten van de internetzeepbel rond de millenniumwisseling vielen die inkomsten weg en draaide het bedrijf een aantal jaren verlies. Het bedrijf won wel contracten bij omroepen als de NOS en het Duitse ZDF, maar het bleef zwoegen om het hoofd boven water te houden omdat die contracten minder opleverden dan de overeenkomsten met de websites. Een contract met het Internationaal Olympische Comité (IOC) in 2004 haalde het bedrijf uit de rode cijfers.


Voetbal

Infostrada Sports, verzamelt, analyseert en distribueert informatie over meer dan honderd sporten. De focus ligt op Olympische sporten en voetbal. De gegevens van onder andere wedstrijden, atleten, teams, competities, toernooien, stadions, sponsoren en veel meer worden opgeslagen. Bij het bedrijf werkt een kleine honderd medewerkers verdeeld over het hoofdkantoor in Nederland en kantoren en agentschappen in Denemarken, Engeland, Oostenrijk en Australië. Onder andere de voetbalbond FIFA, de omroepen NOS, BBC en ZDF en de persbureaus Reuters en ANP zijn klant.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3264823). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.