Managed hosting door True

'Mobiel computergebruik in huis neemt sterk toe '

 

Ruim een kwart van de Nederlandse huishoudens met een pc maakt gebruik van een laptop. Dit blijkt uit een recente meting van de ICT Consumer Monitor van Heliview.

Heliview voerde het onderzoek uit onder ruim duizend huishoudens in Nederland. Het gebruik van laptops is sterk gestegen ten opzichte van een jaar geleden. Toen maakte 19 procent van de huishoudens met een pc gebruik van een laptop, dat is nu 27 procent. De laptop wordt volgens de onderzoekers veelal gebruikt naast een desktop; slechts 3 procent van de huishoudens met een pc gaf aan alleen een laptop in gebruik te hebben.
Van de huishoudens met een pc heeft de helft meer dan één pc. Hiervan geeft 42 procent aan te beschikken over een thuisnetwerk. Ruim een kwart (28%) van de huishoudens met een thuisnetwerk maakt gebruik van een draadloze verbinding.
Met de toename van de laptops en de thuisnetwerken met een draadloze verbinding is er sprake van een impulsieve groei in de mobiliteit in computergebruik. Dit concluderen de onderzoekers uit het feit dat 6 procent van de huishoudens met een pc gebruik maakt van een PDA of Pocket PC.
Bovendien toont het onderzoek aan dat HP marktleider is in het desktopsegment met een marktpenetratie van 28 procent. HP heeft ook binnen het laptopsegment een dominante marktpositie (24%) op de voet gevolgd door Toshiba (22%).
Het merendeel (62%) van de huishoudens maakt gebruik van Windows XP en een vijfde maakt gebruik van Windows 98. Een aanzienlijk gedeelte van de huishoudens maakt dus gebruik van ‘verouderde’ besturingssystemen. Dit stelde Heliview recentelijk ook vast in de zakelijke markt.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/325799). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.