Managed hosting door True

Steeds meer bedrijven gebruiken deduplicatie

 

Door de toenemende vraag naar dataopslag neemt de vraag naar deduplicatiesoftware toe, zegt marktonderzoeksbureau IDC in het rapport 'Deduplication: An End-User Benchmark on Adoption and Value Metrics'.

Meer dan zestig procent van de gebruikers die IDC ondervroeg, zegt gebruik te maken van deduplicatie of heeft plannen hiervan gebruik te maken voor hun back-up en gearchiveerde dataomgevingen.
Eindgebruikers zeggen dat ze door deduplicatie de efficiëntie van hun storage-systemen, virtualisatie en disaster recovery verbeteren, aldus Laura Dubois, programma directeur van IDC Storage Software. Door het pittige overnamegevecht tussen EMC en NetApp, over deduplicatiespecialist Data Domain, heeft deze storage-technologie meer interesse bij eindgebruikers. Bedrijven met meer dan 6 PB aan totale diskstorage passen het vaakst deduplicatie toe. 57,5 procent van de ondervraagde gebruikers zegt dat zij hun primaire data, waaronder virtuele servers, reeds hebben gededupliceerd. IDC zegt dat deduplicatie vooral wordt toegepast voor back-up en primaire data. Gearchiveerde data is minder in trek voor deduplicatie, aldus IDC.

Verbeteringen
Deduplicatie mag nu misschien wel het toverwoord zijn, er valt volgens IDC nog wel wat te verbeteren rond de implementatie, return of investment (roi) en beloftes van leveranciers. Marktleiders in hardwarededuplicatie zijn EMC (Data Domain) en NetApp. Op het gebied van deduplicatiesoftware zijn EMC, Symantec en IBM de toppers.
32,4 procent van de respondenten zegt door de komst van deduplicatie het gebruik van tape te minimaliseren of zelfs te stoppen. 59 procent zegt het gebruik van tape te reduceren als er meer deduplicatie wordt toegepast. Deduplicatie voor back-up wordt volgens IDC het meest gebruikt bij bedrijven met 5000 tot 10.000 werknemers en met zes tot 49 PB aan dataopslag op schijf.

Over de IDC studie
De enquête werd online uitgevoerd onder 501 Amerikaanse bedrijven met meer dan honderd werknemers en werd voltooid in oktober 2009. De respondenten moesten een it-functie hebben en betrokken zijn bij de aankoop van opslagproducten. Zij moesten ook kennis van deduplicatie hebben en deduplicatie al toepassen of bezig zijn met de aankoop ervan.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3252378). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.