Managed hosting door True

Windows 7 vreet geen extra stroom

 

Microsoft zegt dat het nieuwe besturingssysteem Windows 7 geen extra stroom gebruikt. Het ligt aan de oude batterijen die aan vervanging toe zijn, aldus de leverancier. Microsoft reageert hierbij op klachten van gebruikers die beweren dat Windows 7 meer stroom zou gebruiken.

Een aantal gebruikers klaagt dat de batterij opeens sneller leeg raakt  na het upgraden van Windows XP of Vista machines naar Windows 7. Zelfs met nieuwe notebooks, zoals van Acer, Asus, Dell, HP, Lenovo, Samsung en Toshiba. Er komt dan een automatische melding op het scherm dat de gebruiker een probleem heeft met zijn batterij.

Op het MSDN blog schrijft Steven Sinofsky, verantwoordelijk voor de Microsoft Windows divisie, dat het niet aan Windows 7 ligt, maar aan de accustand en oude accu's van notebooks. De melding dat de gebruiker zijn batterij moet vervangen komt doordat Windows 7 accuraat de staat van de accu kan meten, aldus Sinofsky.

In Nederland zijn tot nu geen klachten geconstateerd over het energiegebruik van Windows 7, zo melden resellers aan CRN.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3248097). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.