Managed hosting door True

Inter Access verkoopt SAP-tak aan Magnus

 

Handen schudden

De Hilversumse ict-dienstverlener Inter Access verkoopt zijn adviesactiviteiten rond SAP-software aan het Naardense adviesbedrijf Magnus. Per 1 maart 2010 treden 36 SAP-consultants van Inter Access in dienst bij Magnus. Er zijn geen financiële details bekendgemaakt. Naast de verkoop zijn de bedrijven een samenwerkingsverband overeengekomen. Magnus adviseert de zestig belangrijkste klanten van Inter Acces sover SAP.

Volgens strategisch directeur Han Dieperink verkoopt Inter Access de SAP-tak omdat de eisen die aan SAP-experts worden gesteld steeds hoger worden. Dieperink:  'Consultants moeten over steeds meer branchespecifieke kennis beschikken. Met de huidige schaalgrote kunnen wij in de toekomst niet de kwaliteit van adviesdiensten bieden die we nu wel halen.'

Het afstoten van de SAP-adviestak valt ook samen met een nieuwe bedrijfsstrategie. De Hilversumse dienstverlener concentreert zich op een aantal kernactiviteiten, waaronder automatisering bij gemeenten, onder andere met een midoffice-suite, adviesdiensten en beheer van de ict-infrastructuur, werkplekbeheer en het 'nieuwe werken'.


Eerste SAP-partner in Nederland

Magnus Technology Consultants is de eerste advies- en implementatiepartner van SAP in Nederland. Het bedrijf adviseert sinds 1989 over de bedrijfssoftware van de Duitse leverancier. Inter Access is sinds 1990 partner van de softwarereus. Bij Magnus werkten voor de overname ongeveer vijftig medewerkers. Daarvan is veertig man SAP-consultant.

Bij Inter Access werken in Nederland en België zevenhonderd mensen in vaste dienst en tweehonderd inhuurkrachten.

Rabobank
Inter Access is sinds begin januari 2010 in handen van de Rabobank. Rabo Participaties (Rapar) verwierf toen een meerderheidsbelang in Inter Access. Daarbij is een bestaande lening omgezet in aandelen en heeft de investeerder zijn belang uitgebreid naar ruim tachtig procent.

Volgens Han Dieperink is de strategische koerswijziging en het afstoten van de SAP-tak niet onder druk van de nieuwe eigenaar uitgevoerd. Dieperink zegt dat de nieuwe strategie al vanaf de zomer van 2009 is ingegaan. Dat is ruim voordat de Rabobank zijn belang in Inter Access vergrootte.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3247018). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Reacties

De kerstboom wordt afgetuigd!

Ik ben benieuwd wat er overblijft van IA.

Tsja uitverkoop door mismanagement.... Alle gezonde en gespecialiseerde takken afstoten dan hou je een zeer winstgevend bedrijf over met zeer onervaren maar goedkope wernemers.... kort daar na geen klanten....

Misschien dat Gerard W. maar weer eens terug moet komen.

Rabobank zal het voornemen om de SAP-tak af te stoten niet afgewezen hebben, omdat ze zelf Siebel gebruiken. Dus er is weinig toegevoegde waarde van een consultancy tak van de concurrent.

Volgens mij gebruikt Rabobank ook SAP. Daar ligt het niet aan. Ze verkopen de SAP-tak omdat er geen klant meer over is. Tsja de 36 mensen detacheren via tussenburo's bij grote ondernemingen noem ik geen direct klant.

Wat wel apart is dat Magnu(europeconsultinggroup) vorig jaar ook bijna failliet was, en nu kopen ze de SAP-tak. Is het kopen of geven aan Magnus? Ik denk geven want de consultants bij IA zitten toch grotendeels op de bank dus is het bijwijze overhelen aan de buurman en die ziet wel of hij de consultants kwijt kan via detachering. En anders komen de volgende bekende stappen....

Ik ben benieuwd.

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.