Managed hosting door True

Samenwerking Bull & Microsoft rond interoperabiliteit

 

Samenwerken

Tijdens het 2010 Microsoft Tech Days evenement, kondigen Microsoft en Bull een nieuwe overeenkomst aan: een strategische samenwerking op het gebied van interoperabiliteit. Binnen deze overeenkomst werken teams van Bull en Microsoft op een aantal gebieden samen aan de verdere verbetering van de synergie en interoperabiliteit tussen Microsoft softwareomgevingen en oplossingen van derden.

De samenwerking concentreert zich met name op open source- en UNIX-oplossingen, die Bull veelvuldig in Europa implementeert en waar het een bijdrage aan levert.De nieuwe overeenkomst is een uitbreiding van de reeds bestaande nauwe samenwerking tussen Bull en Microsoft en omvat ontwikkelingen op de volgende gebieden:

Infrastructuurvirtualisatie, ter ondersteuning van de ontwikkeling van geoptimaliseerde, gecombineerde Windows / Linux-platforms

Kritische applicaties, voor een betere integratie tussen Unix- en Linux-systemen en Microsoft-technologieën, en een vermindering van de Total Cost of Ownership (TCO)

Extreme Computing, voor het effectief beheren van gecombineerde Windows HPC / Linux-clusters

Het eerste concrete resultaat van dit partnership is de introductie van Cloud Maker door Bull's dochteronderneming Agarik. Cloud Maker is een cloud computing-aanbod dat gebruikers in staat stelt het niveau van de dienstverlening aan te passen aan hun behoeften, en in real-time toezicht te houden op de werking van hun platforms. Bull's Cloud Maker maakt gebruik van de Microsoft Hyper-V hypervisor, waarbij zowel Linux als Windows virtual machines even efficiënt draaien. Cloud Maker is het eerste commerciële product dat gebruik maakt van open source code en die door Microsoft in juli 2009 beschikbaar is gesteld voor het optimaliseren van Linux virtuele machines die draaien op Hyper-V.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3246826). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.