Managed hosting door True

Olympische ICT draait weer op Windows XP

 

Ruim acht jaar na de introductie van besturingssysteem Windows XP wordt het nog steeds volop gebruikt op een van de grootste sportevenementen ter wereld: de Olympische winterspelen in Vancouver. Alle automatisering op de elf sportlocaties van de spelen draait op het platform. Dat meldt chief technology integrator Magnus Alvarsson van ict-dienstverlener Atos Origin vanuit Canada. De datacenters van het evenement gebruiken het Unix-platform Solaris van Sun Microsystems.

Twee jaar geleden, in de voorbereidingen op de Olympische zomerspelen van 2008 in Beijing, was lange tijd sprake van de inzet van Windows Vista, de opvolger van XP. Uiteindelijk koos Atos Origin er echter voor om de ruim tienduizend Olympische computers te laten draaien op het vertrouwde XP.

'Het moment waarop Vista klaar was voor de zakelijke markt, kwam te laat voor ons om nog te  kunnen zeggen dat we XP door Vista zouden vervangen. Dat zou te krap zijn geweest', merkte ceo Rob Pols van Atos Origin Nederland toen op. Ook de directeur van pc-leverancier Lenovo zei dat er geen ruimte was om te experimenteren met nieuwe technologie.


Meer dan tweeduizend ict'ers

Het Internationaal Olympisch Comité stelde Atos Origin in 2002 aan als officieel ict-dienstverlener voor de komende zomer- en winterspelen. Meer dan tweeduizend ict'ers van Atos Origin leggen momenteel de laatste hand aan het project. Daarbij zijn volgens Alvarsson zes Nederlanders in Vancouver actief. Zij werken als technology manager, ict-beveiligingsmanager of zijn betrokken bij ict-networking en marketing.

De ict-dienstverlener is verantwoordelijk voor de automatisering van de Olympische Spelen van 2002 (Salt Lake City), 2004 (Athene), 2006 (Turijn), 2008 (Beijing), 2010 (Vancouver), 2012 (Londen), 2014 (Sochi) en 2016 (Rio de Janeiro).

Windows XP kwam in oktober 2001 op de markt. De Olympische winterspelen in Vancouver vinden plaats van 12 tot en met 28 februari 2010.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3235707). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.