Managed hosting door True

Lotusphere: Panasonic kiest Lotus voor de cloud

 

Elektronicafabrikant Panasonic heeft gekozen voor de online samenwerkingssoftware LotusLive van leverancier IBM. De software stelt gebruikers in staat te e-mailen, videoconferenties te beleggen, te chatten, bestanden te delen en projecten te plannen.

Naast medewerkers krijgen ook zakelijke partners en toeleveranciers toegang tot de software. De details van de overeenkomst werden bekendgemaakt aan de vooravond van de jaarlijks conferentie Lotusphere in Orlando.


Exchange

Panasonic gebruikt op dit moment nog Exchange van Microsoft. In totaal zullen 185.000 medewerkers van de Japanse elektronicafabrikant online toegang tot hun mail krijgen via LotusLive. De prijs van een eenvoudig account voor alleen e-mail ligt op drie dollar per gebruiker per maand.

Een groot aantal van de gebruikers maakt echter gebruik van duurdere applicaties, zoals die voor videovergaderingen en het delen van bestanden. Hierdoor liggen de gemiddelde kosten per gebruiker dichter bij de vijftien dollar per maand, zegt vice-president voor online samenwerking Sean Poulley van Lotus.

MKB

IBM kondigde bij de start van de jaarlijkse gebruikersconferentie Lotusphere aan het minimum aantal accounts dat een klant moet afnemen te verlagen van duizend naar 25. Hiermee komt LotusLive binnen bereik van een groot aantal MKB-bedrijven.

Het Nederlandse bedrijf RealConnections in Huis ter Heide, dat zich richt op het samenbrengen van samenwerkende bedrijven binnen online gemeenschappen, is al overgestapt op LotusLive. 'Het bespaart ons een zo'n half uur per dag. Al mijn contacten, bestanden en activiteiten bevinden zich nu op één plek op het web. Dat betekent voor ons een besparing van 120 uur op jaarbasis', zegt eigenaar Erik Vos.

Marktonderzoek IBM verwacht op basis van verschillende onderzoeksrapporten dat de markt voor cloud-computing zal groeien van 47 miljard dollar in 2008 tot een omvang van 167 miljard dollar in 2012. Daarmee komt de groei uit op een gemiddelde van 28 procent elk jaar.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3225561). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.