Managed hosting door True

IDC: Nederlandse IT branche is te optimistisch

 

Meer dan 60 procent van de IT bedrijven in Nederland verwacht een groei van de omzet in 2010. Helaas zijn er veel minder IT afnemers die verwachten meer aan IT te gaan uitgeven in 2010. 30 procent van de Nederlandse afnemers verwacht zelfs een verdere krimp van het IT budget in 2010.

Met andere woorden, er is veel optimisme in the branche, maar het fundament voor dit optimisme ontbreekt. Dit optimisme zien we ook in de verwachtingen over wanneer de crisis ten einde loopt. Meer dan 60% van de IT bedrijven gelooft dat de crisis aan het eind van 2010 voorbij zal zijn.

Dit komt niet overeen met de meningen buiten de branche. De helft van de Nederlandse IT afnemers meent dat het herstel pas na 2010 begint. Een op de vijf verwacht zelfs dat het nog jaren gaat duren voordat de huidige problemen zijn overwonnen.

In eerdere studies heeft IDC ervaren dat de IT branche de neiging heeft om te positief naar de toekomst te kijken. Maar het is natuurlijk ook zo dat de IT branche gewend is om sneller te groeien dan de economie en daardoor hogere verwachtingen heeft.

"Maar dit zal niet zo blijven", aldus Per Andersen, Managing Director IDC Nordic & Benelux. "De IT branche wordt steeds meer een volwassen industrie en zal moeten wennen aan de wetmatigheden van gevestigde branches. Dat kan een groot probleem zijn voor de branche, indien men de strategie daar niet tijdig op aanpast."

Deze nieuwe analyse zal, samen met een update van alle belangrijke IT en telecommunicatie trends, gepresenteerd worden op IDC's jaarlijkse conferentie "Directions 2010" op 27 januari te Amsterdam.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3224658). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.