Managed hosting door True

Citrix centraliseert Benelux-organisatie

 

Citrix centraliseert zijn Benelux-organisatie. Voor een Belgische country manager is er geen plaats meer. Exit Johan Vanhaeren.

Johan Vanhaeren werkte negen jaar bij Citrix, waarvan de laatste zes jaar als country manager. "Hij kreeg binnen de nieuwe Citrix-organisatie een andere job aangeboden, maar jammer genoeg ging hij er niet op in", vertelt de Nederlandse area vice president Rob van der Hoeven.

België, dat vandaag nog zes medewerkers telt, zal voortaan aan hem rapporteren. "Er is een verschuiving in het dealerlandschap. We werken voortaan veel meer met systeemintegratoren, ondermeer met IBM, Atos Origin en CSC", zegt van der Hoeven.

Citrix België tekende vorig jaar een licht negatieve groei op. Precieze cijfers wil van der Hoeven niet vrijgeven. Volgens Trendstop haalde Citrix Systems België in 2008 een omzet van 1,4 miljoen euro (Dat zijn de cijfers die Citrix in 2008 bij de Nationale Bank van België neergelegd heeft). Volgens waarnemers is dat zowat 30 procent van de Benelux omzet. De precieze omzetcijfers wil Citrix niet afgeven. 'Wel is het zo dat de Benelux-organisatie verantwoordelijk is voor ongeveer tien procent van de totale omzet van Citrix, die 1,6 miljard per jaar is. Dus je kunt je voorstellen dat 1,4 miljoen voor België een (te) lage schatting is', aldus een voorlichter.

Rob van der Hoeven verwacht dit jaar opnieuw een positieve groei. "Als de cijfers van het laatste kwartaal van 2009 zich doorzetten, ziet het er goed uit." Hij wil ook de samenwerking met Microsoft versterken en focussen op de Europese instellingen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3223863). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.