Managed hosting door True

SaaS4Channel wegens succes geprolongeerd

 

SaaS Channel-Business community wordt voortgezet en de activiteiten uitgebreid voor een periode van 2 jaar.

Sinds oktober 2009 is de SaaS4Channel community actief in een Social Network. Het hoogtepunt was op 24 november in het Aviodrome in Lelystad het eerste evenement dat stil staat bij business impact van SaaS (Software as a Service) op het ICT-kanaal. Hiedrbij was CRN mediapartner. Op basis van het aantal deelnemers in de community, de vele bezoekers aan het evenement en in het bijzonder de bijzonder positieve resultaten van de evaluatie, hebben de initiatiefnemers besloten SaaS4Channel met 2 jaar te verlengen.

De stand van zaken
In het Social Network zijn nu meer dan 220 beslissers uit het ICT-kanaal actief, ruim 110 hiervan hebben deelgenomen aan het SaaS4Channel evenement in november. Dit ligt ruim boven de verwachting voor een nieuw ICT channel-initiatief. Uit de evaluatie bleek dat 100% van de respondenten een vervolg toejuicht en het initiatief (zowel het Social Network als het event) hoog heeft gewaardeerd.

Tijdens het event bleek een duidelijke behoefte aan meer informatie-uitwisseling tussen applicatieleveranciers, distributeurs, hosting providers en ICT resellers. De SaaS-markt is nu volop in beweging en partijen zoeken naar informatie en contacten om zich te kunnen positioneren naar partners en eindgebruikers. De verwachting is dat de acceptatie van SaaS in de komende 2 jaar sterk zal groeien. Daarom is SaaS4Channel nu voor een periode van 2 jaar verlengd.

Ambitie
De ambitie van SaaS4Channel is om hét kennis- en netwerkplatform voor partijen in het ICT-kanaal te zijn, waarbinnen de business impact van het aanbieden van op SaaS gebaseerde oplossingen op het ICT-kanaal centraal staat.

Social Network
Het bestaande Social Network zal de basis van SaaS4Channel zijn. Dit wordt aangepast om een breder pakket van activiteiten te ondersteunen. Naast het sociale aspect, ligt de nadruk nog meer op voor de deelnemers relevante issues rond en ervaringen met SaaS.


Programma
Het programma wordt uitgebreid met meerdere activiteiten, verdeeld over het jaar. Naast een vervolg op het grote evenement in het Aviodrome (gepland in november 2010) zullen kleinere inhoudelijke activiteiten plaatsvinden (zowel fysiek als online).

Organisatie
SaaS4Channel is een initiatief van Partner Performance en Mitopics, met als drijvende krachten Leo van Schie, Bert van Meel, Ruud Ramakers en Reinold van Bruggen. Zij brengen rijke ervaring met SaaS, innovatieve kennisuitwisseling en het ICT-kanaal in.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3220219). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.