Managed hosting door True

Lenovo profiteert van kooplustige pc-markt

 

De wereldwijde pc-markt wist in het vierde kwartaal dubbele groeicijfers te halen vergeleken met een jaar eerder. Opmerkelijk was dat Lenovo hele goede zaken deed. Dit meldt onderzoeksbureau IDC.

Volgens IDC's laatste PC tracker groeide het aantal verkochte pc's in het vierde kwartaal van 2009 met 15,2 procent vergeleken met hetzelfde kwartaal van een jaar eerder. Er werden in het laatste kwartaal ruim 85,8 miljoen eenheden verkocht. De groei werd veroorzaakt door een toenemende vraag in de Amerikaanse markt en naar netbooks.

Lenovo verkocht 42 procent meer pc's dan een jaar eerder. Het Chinese bedrijf deed goede zaken in de thuisregio en in EMEA. Acer wist als tweede speler het snelst te groeien. HP groeide met 23 procent en heeft 21 procent marktaandeel. Dat is meer dan Acer dat 13,4 procent en Dell dat 12,4 procent marktaandeel heeft. Lenovo groeide van 7,5 naar 9,2 procent marktaandeel. Vijfde speler is Toshiba met 5,6 procent marktaandeel.

Alle andere merken zagen op jaarbasis hun aandeel dalen van 42,3 naar 38,5 procent marktaandeel.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3220036). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.