Managed hosting door True

SMC ziet groeikansen met Edgecore

 

SMC Networks, leverancier van vaste& draadloze netwerken en Voice over Ip (VoIP), wil meer verkopen via in de zakelijke markt. Dat is mogelijk doordat het portfolio van SMC Networks is uitgebreid met nieuwe high-end producten van spin-off Edgecore Networks.

Dit zegt María Agüera, channel marketing specialist van SMC Europa in een gesprek met CRN/channelweb.nl. Agüera: "We hebben een breed portfolio van zakelijke netwerkoplossingen. Nieuw zijn de Edgecore oplossingen, zoals de 10-Gigabit Ethernet producten." Edgecore levert verder grootschalige cpe-apparatuur (broadband customer premises equipment) voor glasvezel en metro ethernet netwerken en WiMax basis stations. Agüera: "We richten hierbij op het smb en de grootzakelijke netwerken. Verder leveren we managed switches, ip-camera's en access points. Deze verkopen aan diverse verticale markten zoals hotels, legers, politie en banken. We zijn voor resellers een goede partij om zaken te doen wat we bieden scherpe prijzen met een goede marge. Klanten kijken op dit moment veel meer naar prijsverschillen dan voorheen. De huidige economische crisis is een kans voor ons. We bieden de zelfde kwaliteit voor een goedkopere prijs."

SMC wordt in Nederland gedistribueerd door Travion, met speciale aandacht voor het mkb en de Business to Business (B2B) markt. De nieuwe distributeur zegt verder op zoek gaan naar mogelijkheden in het it-kanaal om de activiteiten uit te breiden door producten en oplossingen van SMC Networks aan te bieden.

SMC's omzet groeide in 2008 met ruim veertig procent. In 2009 was dat tien procent waarbij een omzet werd gehaald van rond de 150 miljoen dollar. Volgens de Amerikaanse CRN hoort SMC Networks bij de top 10 van strategische netwerkleveranciers. SMC en Edgecore vallen onder de Accton Technology groep uit Taiwan.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3212805). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.