Managed hosting door True

Siemens Enterprise naar de beurs?

 

Siemens Enterprise, de joint venture van Gores en Siemens overweegt een beursgang. "Het is zeker een optie die ons geld zou kunnen opleveren voor overnames," vertelt Mark Stone, de ceo van Siemens Enterprise.

Het is precies een jaar geleden dat Gores een 51 procent participatie nam in Siemens Enterprise. Toen werd een potje van 350 miljoen euro opzij gezet voor overnames. Daar is nog niets mee gebeurd. Siemens Enterprise bood wel mee voor de bedrijfsafdeling van Nortel, maar zat behoorlijk onder het bod van Avaya dat 600 miljoen euro bedroeg. Mark Stone, een Gores-getrouwe, wil via overnames snel groeien om het marktaandeel te vergroten (daarin paste Nortel), om technologie binnen te halen of om geografisch uit te breiden. "In de Verenigde Staten hebben we destijds Rolm overgenomen, maar daar staan we nog niet sterk genoeg. We willen echt een wereldspeler worden."

Het Avaya-bod heeft hem echter doen beseffen dat er meer cash nodig is. "Een beursgang is een mogelijkheid", geeft hij nu toe. Maar de telefoniemarkt bevindt zich in zwaar weer. De pabx-prijzen doken het voorbije jaar met liefst 27 procent. De wereldmarkt ging er met 22 procent op achteruit. De omzet van Siemens Enterprise zakte met 14 procent.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3184537). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.