Managed hosting door True

Acer en Windows domineren netbooks

 

Acer leidt in het derde kwartaal van 2009 de markt voor notebooks en netbooks. Op 98 procent van de netbooks draait Windows. Dit meldt onderzoeksbureau Canalys.

In het derde kwartaal van 2009 werden er in de EMEA-regio meer notebooks en netbooks verkocht dan in het tweede kwartaal van 2009. Vooral netbooks waren in trek en daarbij deed Acer hele goede zaken, zo meldt Canalys. Channelpartners varen er goed bij danzij de netbooks, omdat deze sneller worden vervangen dan notebooks.

Vergeleken met het derde kwartaal van 2008 was de groei minder. Het aantal verscheepte eenheden daalde van 28,3 naar 25,98 miljoen stuks. Dat is een daling van 8,3 procent. In het derde kwartaal van 2009 heeft Acer in de EMEA-markt meer dan 25,6 procent marktaandeel en groeide met 11,6 procent. Acer groeide vooral met de verkoop van netbooks en notebooks in consumentenmarkt. HP heeft 20,3 procent marktaandeel maar had en een negatieve groei van 4,1 procent. Dell heeft 8,8 procent marktaandeel en haalde een negatieve groei van 17,5 procent. Asus heeft 7,2 procent en haalde een negatieve groei van 6,9 procent. Lenovo heeft 3,6 procent marktaandeel.

Netbooks

Acer leidt de EMEA-netbookmarkt met een aandeel van 32,4 procent.  Daarna volgen Asus, Samsung, HP, Toshiba en Dell.  De groeiende netbookbusiness is goed voor distributeurs en resellers, aldus Canalys. ‘Netbooks worden snel vervangen. Dat biedt kansen voor leveranciers en de betrokken channelpartners.'

Populaire netbooks zijn de Acer Aspire One, HP Compaq Mini, Samsung NC 10, Asus EEE PC 1005 en Dell Inspiron Mini 10. De meest populaire netbooks hebben een scherm van 9 tot 10,9 inch. Daarna zijn de 14 tot 15,9 en de 11 tot 13,9 inch populair.

Op 92 procent van alle netbooks draait Windows XP. Vista heeft 3 procent marktaandeel , Windows 7 heeft 3 procent marktaandeel en Linux heeft 2 procent marktaandeel. 37 procent van alle verkochte netbooks heeft een embedded internet of een 3G connectie. Bij 63 procent van de verkochte netbooks wordt een extra ‘dongle' gebruikt.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3175163). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.