Managed hosting door True

'Canon-bod onderwaardeert Océ aanzienlijk'

 

Orbis Fund Management, een grote aandeelhouder van Océ, is niet te spreken over het overnamebod van Canon op de Nederlandse printerfabrikant.

Dat staat te lezen bij The Financial Times. Orbis Fund Management zegt dat het de 10 procent aandelen die het bezit in Océ niet zal aanbieden aan Canon aan de huidige prijs. Orbis staat ervoor bekend z'n ondergewaardeerde aandelen te verdedigen met alle middelen die het heeft.

Canon bood begin deze week 730 miljoen euro (8,60 euro per aandeel) voor Océ, 70 procent meer dan de slotkoers van Océ van vorige vrijdag. Canon zelf spreekt van een "redelijke prijs".

Maar Orbis vindt dat het management van Océ niet gehandeld heeft in het beste belang van de business units en de aandeelhouders. Het klaagt onder meer dat Océ-partner Konica Minolta nooit uitgenodigd is een bod te doen op Océ. Konica Minolta heeft niettemin al laten weten geen tegenbod te zullen lanceren. Orbis vindt ook dat Océ voor elke belangrijke afdeling een aparte koper moet zoeken, waardoor de totale prijs hoger zal liggen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3160726). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.