Managed hosting door True

Microsoft koppelt datacatalogus aan Azure

 

Microsoft heeft op de Professional Developers Conference in LA een 'marktplaats voor data' aangekondigd onder de codenaam Dallas.

Het gaat om een soort van datacatalogus die draait op het cloud-platform Azure, en publieke en commerciele data beschikbaar maakt voor ontwikkelaars.

Chief software architect Ray Ozzie van Microsoft stelde Dallas voor als een 'data as a service'-dienst waarbij er op een innovatieve manier kan worden omgegaan met interessante informatiebronnen.

Een van de partijen die al heel wat data beschikbaar stelt in de Microsoft-cloud, is de ruimtevaartorganisatie Nasa. Vivek Kundra, de cio van de Amerikaanse federale overheid, riep de aanwezigen op om eens te kijken naar de informatie die de Nasa intussen 'gedemocratiseerd' heeft via Azure.

Via een live-feed vanuit Washington spoorde hij de ontwikkelaars aan om hun voordeel te doen met de data die al beschikbaar is, en om nieuwe applicaties te bouwen voor het Microsoft-platform.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3159366). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.