Managed hosting door True

Cisco verhoogt bod op Tandberg

 

Netwerkleverancier Cisco verhoogt zijn bod op het videocommunicatiebedrijf Tandberg. De netwerkleverancier biedt nu 3,4 miljard dollar voor het Noorse bedrijf. Eerder was het bod nog 3 miljard dollar. Aandeelhouders vonden dit bod te laag en blokkeerden de overname. De netwerkleverancier zegt dat dit het laatste bod is.

Van de aandeelhouders heeft 30 procent vooraf al het nieuwe bod geaccepteerd. Een deel van de aandeelhouders ging eerder al met het bod akkoord. Dat betekent dat nu 40 procent van de aandeelhouders akkoord is met de overname, zegt Cisco.

Een deel van de aandeelhouders van Tandberg vond het eerdere bod te laag. Volgens de Noorse wet moet 90 procent van de aandeelhouders akkoord zijn met de overname. Omdat dit aantal niet gehaald werd, lag de overname stil.

De netwerkleverancier vindt het nieuwe bod eerlijk. 'Als het benodigde aantal aandeelhouders niet gehaald wordt, dan trekt het bedrijf het bod terug en kijkt het naar andere manieren om de activiteiten in de videocommunicatiemarkt uit te breiden', schrijft het bedrijf in een persbericht. De aandeelhouders van Tandberg hebben tot 1 december om het bod te accepteren.


Drie miljard dollar

Op 1 oktober bracht de netwerkleverancier een bod uit van drie miljard dollar op de leverancier van videoconferencingsoftware. Met de overname mikt Cisco op een uitbreiding van zijn portfolio van producten voor onderlinge samenwerking en een snellere invoering van dergelijke producten op de markt.

Volgens Computable-experts krijgt Cisco met de aankoop producten voor de onderkant van de telepresencemarkt in het portfolio. 'Tandberg richt zich meer op HD video-bellen, Cisco is vooral sterk in telepresence', zegt portfoliomanager Michiel IJff van Axians.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3157070). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.